interview & cappuccino 14/33

Helyszín: Rózsakert Bisztró, Hévíz
Időpont: 2014.04.19 este 8 óra
Kivel: Natalja
Mit: cappuccinoSztori

Úgy adódott, hogy ismét egy kedves és külföldi ismerősömmel kávézhattam egyet, és bár „interjúztatni” szerettem volna, túl hirtelen merült fel a kávézás, így csak random kérdezgettem :)

Milyen volt Belorusziában felnőni?

Belorusziában születtem, 2 éves koromban költöztünk Magilev melletti falucskába egy családi házba, amit a szüleim építettek. Óvodára nem volt lehetőség, így csak iskolába jártam 6 éves koromtól. Addig pedig mindig vigyázott rám valaki.

Milyen az iskolarendszer Belorusziában?
Általános iskola, majd középiskola és egyetem szintén megtalálható. Miután elvégeztem a középiskolát, tanítóként szerettem volna tanulni, de ez nem sikerült. Így mérnöki iskolába jártam, közben dolgoztam.

Hogyan kerültél Magyarországra?
Nővérem költözött ide először (férhez ment), őt jöttem meglátogatni 16 évesen. Akkor még Minszkben sem jártam (Beloruszia fővárosa), de egyedül eljöttem vonattal.
Hogyan érezted magad itt, milyenek voltak az első benyomásaid Magyarországról?
Nekem a nyugatot jelentette. Rengeteg mindent vásároltam, akkor nagyon „menő” voltam otthon, miután hazatértem.

Egyszer mesélted, hogy pont a csernobili katasztrófa idején jöttél a nővéredhez.
Igen, bár akkor még semmit sem tudtam róla. Pont aznap jöttem át Ukrajnán, de a katasztrófáról csak a tévéből értesültem.

Hogyan ragadtál itt?
Nővérem említette, hogy tetszem egy fiúnak, aki elkérte a címemet és levelezni kezdtünk. Amikor jöttem látogatóba, akkor őt is meglátogattam és elkezdtünk járni … Ő nyert a lottón és vett repjegyet, hogy meglátogasson.  Aztán 1990-ben megkérte a kezemet. Apámmal jöttünk márciusban és én itt maradtam, 3 hónap múlva összeházasodtunk.

Milyen volt megtanulni a magyar nyelvet?
Magamtól kezdtem el tanulni, volt már akkor is szótár, fordítottam mindent. Az első gyermekemmel való ultrahangokra is volt, hogy egyedül mentem el (totális ledöbbenés az arcomon)*

Az interjú további része már egészen privát életű lett, de gondoltam megosztok egy kis részletet Anyukámmal való kávézás során :) Cseles vagyok, mi?! :D

*az az első gyerek az én vagyok :)

Coffee
A kávé választásánál egyáltalán nem is kötődtem most le, a cappuccinot ajánlotta Anyu is és a pincér is. Egyszerű, habos shot, mellette élő zene és süti! No meg jó társaság :)

10/10Rákóczi túrós

Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.