Hogyan menedzseljük magunkat?

Sokan meglepődnek, hogy mennyi mindent csinálok, és mégis hogyan van erre időm (energiám). Nagyon egyszerű: meg kell tanulnunk önmagunkat menedzselni, rendszerezni az életünket. És akkor belefér még 20 millió dolog! Ehhez persze fontos, hogy átlássuk a dolgainkat, le kell jegyezni és meg kell tervezni mindent!

Grafomán létemre nem meglepő módon imádok írni, jegyzetelni, táblázatba foglalni, listázni. Ezeket kihasználva most bemutatnék 1-2 trükköt-praktikát, ahogyan én csinálom és ahogyan menedzselem napjaimat.Határidőnapló

Minden évben új lappal szeretek indítani, új tervek-célok (amik persze nem egyenlőek a négykézláb tett szilveszteri fogadalmakkal).

[Ha már itt tartunk, akkor elmesélem, hogy immár 4. éve írok 12 pontos listát év elején, pluszban még kisebb célokat is, amik nem konkrét tervek, csak irányadó "tervecskék". Ezek mind-mind a határidőnaplómban kapnak helyet]

Nagy figyelmet fordítok a határidőnapló-vásárlásra, kicsit megszállott módon keresem a tökéleteset! Fontos, hogy passzoljon külsőleg is hozzám (tehát minta/kép KELL nekem, nem elégszem meg a sima bőrkötésűvel – legyen motiváló, inspiráló hatású, hogy legyen kedvünk bele írni!)

Továbbá:           

 • legyen A5-ös méretű
 • minden naphoz 1 oldal (a hétvégék lehetnek egy oldalon
 • az elején összesített naptár
 • havi tervező
 • pár plusz oldal a napló hátuljábanÖsszesített naptár

Beikszelem a napokat, amikor edzettem. Jó ránézni, másrészt, ha nagyon kevés, akkor bizony elszomorodom :DHavi tervező

Napi lebontásban írom a kiadásaimat. Mivel az én hülyeségeimre én keresem meg a pénzt, ezért fokozattan kell ügyelnem arra, hogy miket vásárolok (lista!), továbbá, hogy írjak mindent (de maga  a lista a napi tervezőbe kerül)Előző évi lapok egyikére (aktuálisan most december 31.-re) kerül a korábbna már említett 12 terv/cél. Egy bödön kávé/tea, kellemes lazulás az év végi hajtások után, de még az új előtt. 
Mire vágysz? Mi az álmod? Mit vársz a következő évtől?

És akkor jöjjön a napi tervező! • Lejegyezve: meló, találkozók, programok, határidők, edzések
 • Jobb oldalt a kiadások
 • Alul: napi kaja, pia, mozgás

Próbáltam egy szép napot kikeresni, de mint látjátok csak belefirkálok :) A pia-mozgás rész lemaradt, azt lényegében a blogon írom, 1-1 napra emlékszem a folyadék mennyiségére, és persze a mozgásra is.Leghátul: beragasztva egy háromszög alakú papír az esetleges plusz papírokat lehet ide betenni és akkor egy helyen lehet mindent tartani.+ Motiváció

Idén először komplett montázst készítettem a napló elejébe és hátuljába is. Igen, én is lusta vagyok, néha nehéz felemelni a seggemet és elmenni edzeni, vagy elvonszolni magamat dolgozni (persze ez nem kedv kérdése). Ilyenkor jó, ha van mit előkapni motiváció gyanánt! A céljaimra összpontosítva kaptak helyet fitness-USA-kávé-Párizs, Oroszország a képek. Íme:

Első képHátsó kép„Projects”

Bár eredetileg nyelvtanulós füzetnek indult, végül mindenes lett belőle. Mint már említettem imádok írni, jegyzetelni, viszont a határidőnaplóm így is zsúfolt (és amúgy sem erre lett kitalálva), így ezt a projekt-füzetet is hordozom. Kerül bele blogokba kerülő posztok piszkozata (mikor unatkozom, vagy kihasználható időm van, pl.: utazás), listák, listák & listák! Vagy önéletrajz, motivációs levél piszkozat. Bármiféle ötlet. Kéznél van mindig, ha nincs laptop, és egyszerűbb, mintha telefonba pötyögném (no igen, nem is szeretek azzal ügyködni, hiába pici, és szintén mindig kéznél van)
Projekt-naptár

Szeretem nagyban és egyben látni a tennivalókat, vagy mondjuk ha tudok ikszelgetni és szövegkiemelőzni, egyszóval kreatívkodni! Mint láthatjátok imádom a papíralapú dolgokat, azok kézzelfoghatóak és amire elkészül 1-1 ilyen remekmű méginkább feltöltődöm, motivál és egyben inspirál is az elkészítés.

Ez egy USA-orientált projekt-naptár, a kiindulásom napja alá rendeltem mindenféle tennivalót, tehát ehhez kellett igazítanom a sulit (vizsgák), edzéseket (bombanő-projekt nem júniusra, hanem május 13-ra ;)), továbbá melók, találkozók vagy egyéb programok.

Ezek a jelenlegi szervezkedési színtereim, továbbá fitness-szel kapcsolatban már írtam arról, hogy én hogyan motiválom magamat. Ha érdekel, ITT olvashatsz róla. 

Remélem volt 1-2 hasznos ötlet, amit esetleg kipróbáltok, továbbá vélemények, vagy már kipróbált és mindennapokban használt ötletek engem is érdekelnek, kommentben várom őket ;)
4 megjegyzés

 1. Natika, adtál pár jó ötletet :D de már mondani akartam, hogy a motivációs képekhez adhatok énis neked párat :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek felettébb örülök! A képekről még ejthetünk szót ;)

   Törlés
 2. Fantasztikus lett ez a poszt és nagyon nagyon hasznos. Egyetértek veled abban,hogy fontos betáblázni,megtervezni a napjainkat mert úgy sokkal gördülékenyebben megy minden.
  Régen mikor gimis voltam,mindenki utált jegyzetelni,nekem meg a mániám volt,utána meg aláhúzni,rendszerezni a dolgokat. Szóval szívemből szól ez a posztod (: ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm szépen! :)) Azt hiszem ez egy elég jó szokás, meg kell tartani ;)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.