Életmódváltósdi a'la natUShka

Hétfőőőő izééé KEDD! Elég rövid hetünk lesz most is, jövő héten is, de még utána is (legalább is nekem :)). Kerek három hetem maradt, el nem hiszem! A teendők meg tornyosulnak, mert most én is picit leeresztettem. Szerencsére a húsvéti őrületnek vége, talán elhervadni sem fogok :)

Mostanában páran betaláltak, hogy mennyire motiválom (wtf) őket.. Szóval gondoltam elmesélem, hogy az én életmódváltosdim az milyen és hol tart. A legelejéről nem kezdeném, annak szánok egy hosszabb bejegyzést, valami ütősebbet :) Most csak az én módszereimről írnék…Szóval novemberben mikor is ráébredtem, hogy lelkibazdmegolásból se nem leszek királylány, se nem leszek csillámpóni fitness-lady, de még Amerikába sem jutok ki, hááát akkor el kellett döntenem, hogy mit is akarok. Túl sok ideig nem tudom elviselni a tétlenséget, de ha nem állítok fel korlátokat, távokat, célokat, akkor megint egy helyben toporgok.

Miután megszületett a döntés, hogy dolgozni KELL, hát akkor már a külcsín is eléggé pofánb@szott, ezért hogy bírjam a strapát (és hogy jobban nézzek ki SAJÁT MAGAM miatt), ismét leültem magammal megdumálni a kajás-edzős témákat. Azért ismét, mert már 3 éve benne vagyok a nagy életmódváltásban, és amúgy jó sok mínusszal már a hátam mögött (menőzzek? 24 az a mínusz :)).

Szóval tudtam én, hogy mit kell csinálni, csak hát ugye a lustaság, no meg a céltalanság és amikor nem találod az egyensúlyt az életedben… Nos pont akkor kell megnyitni egy új fejezetet. Így tettem hát én is, ugyanis az amerikai nyár, és leginkább az otthon eltöltött 2 hónap felesleges gyötrődés során majdnem Michelin-babává alakultam.Amit anno múlt évben is sikerrel elkezdtem: kalória-számolás és sok sport. Sokan hülyének néztek és feleslegesnek tartották (tartják) a kalóriaszámlálást, de be kell vallanunk, hogy kajánál mindig lefelé kerekítjük az adagot és mennyiséget, sportnál pedig felfelé. Minél inkább beszabályozzuk, rendszerezzük, annál kevésbé tudunk eltérni.
Szenvedtem, de mint az állat! Mégis bennem volt az akarás, és mentem heti 4-5-6-szor is edzeni. Aerobik, kondi, futás és nem rinyáltam. Előre kitöltöttem a heti papíromat, hogy melyik nap milyen sport lesz (vagy pihi), és mi lesz az ebéd (legalább az legyen főtt kaja-alapon).Aztán januárban valahogy úgy hozta a sors, hogy addigra már rengeteg edzésféleségen túl voltam és mivel a kondi nem az én világom (unalmas, sorry), ezért kerültem közelebbi kapcsolatba a Crossfittel. Sokat olvastam már róla és pont jött egy hirdetés velem szembe a facebook üzenőfalamon… No és azóta legalább heti kétszer gyilkolom magamat, ami még inkább megdobta a formálódást!Mindig is azt mondtam, hogy amiért nem szenvedünk meg, azt sosem kaphatjuk meg más módon. Nincs rövidebb út, meg „kikerülök” pár dolgot. Amíg nem akarsz belehalni és nem küzdesz érte vérrel-verítékkel, addig nem úgy kapod meg azt. Mondjuk HA tényleg használna a „ráállok valamire és rezgetem a zsíromat” –edzések, akkor valószínűleg csak Angelina Joliek járnának az utcákon, a kondik rég bezártak volna stb stb.
Ráadásul én inkább az a mazochista-alkat vagyok: akkor jó, ha fáj! Akkor tudod, hogy tettél érte valamit, rengeteg melód benne van és tudod is értékelni (és ezt most bármire rá tudnám húzni az életben :)). Szóval 13 kg-nak könnyes búcsút mondtam, és még van pár, aminek szeretnék, de haladok :)

Ha igazán akarunk valamit, akkor tegyünk érte. És ne csak konkrétan a kajálásunkat és sportolásunkat tegyük rendbe, hanem az életünket. Ahogy a testünket megtisztítjuk a felesleges, káros anyagoktól, úgy az életben is kipucolhatjuk a felesleges embereket, tárgyakat, bármit. Nincs értelme cipelni olyan dolgot magunkkal, amiből nem lesz hasznunk. Az élet attól lesz kerek, hogy csak a fontos dolgok, értékeket tartjuk meg. Nincs mi elvenné az energiát, minden csak adni fog. Az ember munkahelye, és a kapcsolatok is. Legyen szerelmi, vagy szimpla emberi kapcsolat, profitálnia kell mindkét félnek belőle. És ez a munkahelyre is igaz. Mindenre! Törekedni kell az egyensúlyra, és akkor beindulhat az egészséges életmód is mellette. Mert nincsenek felesleges dolgok, azt vesszük magunkhoz, amire szüksége van a szervezetnek, és a mozgást is igényelni fogja. Kell az energia és bár 1 óra elmegy naponta (húúúúúha, nehogy belehaljunk), a felszabaduló hormonok, mint az endorfin és további fittség csak hab a tortán! :)képek forrása: internet


Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.