Párizsi kávékalandok

Mindennap legalább egy kávét ittunk, vasárnap kettő is lett belőle :) Ezek közül egy volt csak francia kávé, ezt szombat délután a Notre Dame mellett ejtettük meg. Borsos áron, 5 euróért kaptuk és ehhez képest az élmény jóval alul maradt. Ráadásul hiába szóltam a pincérnek, nem kaptam rá tejszínhabot. No igen, a franciák nem beszélik olyan jól a nyelveket, meg van az a „leszarom stílus”, mivel hát ki nem, ha a franciák nem, továbbá mindenki tudjon franciául, ha hozzájuk utazik, így ettől eltekintek. Mindenesetre jól esett a délután közepén megpihenni a nagy sétálások közepette :) 

A többi kávét tehát a McDonalds’/McCafé által jutott el hozzánk. Sorrendben a péntekivel kezdeném, amit már zombi-módban kívántam intravénásan benyomni, mivel addigra már nem kevés km volt a lábunkban! Túl a Louvre-n, és még tánc előtt találtunk egy mekit, egy kis wifiben reménykedve, de azt nem kapva :D De a kávé nagyon finom volt! Jeges frappé, tejszínhab isteni, ez talán nem is annyira különböző az itthoniakhoz képest.(természetesen kulináris köcsög mivoltomból vásároltam hozzá egy croissant, mert az meg isteni!)Szombat reggel, de inkább kora délután ültünk be ebédelni a legközelebbi mekibe (ahol amúgy szintén nem volt wifi :D), és a jó kis wrapunk mellé jött egy finom kávé. Nos itt nem McCafé volt, azt tudni kell, hogy ezek demoverziós kávék, se tejszínhab, se semmi extra … Viszont! A mienkbe tettek csokidarabkákat, amik a forró kávétól megoldvadtak, ahhmmm! Még egy érdekesség: ha kávét választunk,  érmét kapunk és poharat, amivel a gép ki tudja adni a kávénkat.


Az első macaron megkóstolása vasárnapra maradt, Kriszti már beizzított minket, hogy mindenképpen kóstoljuk meg. Szintén McCafé és először jegeskávénak indult a dolog, végül forró lett, ugyanis NEM VOLT JEGÜK. Háháháhá.
A macaron zöldebbik fele pisztáciás (annyira nem jött be), a másik - ki nem találjátok – KÁVÉS! :D Volt ám boldogság, ráadásul iszonyat finom!!! A kávé is nagyon jó volt, bár a langyosabb verzió, ami nálam már a negatív tartományba konvergálja a pontokat :PAz utolsó kávé egy laza latte macchiato volt, két kávés macaronnal, ugyanis pici méretéhez képest eléggé tápláló és egy hideg estén kávéval nem is vágyhat másra az ember! :)Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.