PÁRIZS II.

Túl sok mindent terveztünk be, és túl fáradtak voltunk első nap után. Én a konkrét 3 órás alvásom után élőholt voltam még fél 1-kor délután is, de nem azért jöttünk, hogy faszt verjünk aludjunk, szóval indultunk is az Orsay-ba. 
Előtte egy kis mekizéssel fojtottuk le éhségünket, és ha már a kajáról beszélek, akkor el kell mondjam, hogy itt természetesen minden drága. Még annál is inkább. Szóval leginkább baguettet ettünk (ami 1 eurójával a legolcsóbb ételnek számít, fél méteres és ölni lehet vele, hahaha. Csak viccelek). Másik finomság a croissant, ami nem egy 7days, kellemesen vajas és omlós! Minden sarkon van egy pékség, és az emberek tényleg baguettel tömik a fejüket egész nap. Másrészt ha igazi finomságokra vágyunk, akkor jöhetnek még édességek, például macaron (amit mi is kóstoltunk és amilyen pici, olyan laktató), vagy ha már Franciaországról beszélünk, akkor jöhetnek a jó sajtok és hozzájuk a finom borok is. A szombat esténk végül is egy kellemes sajttálazással ért véget, de ne ugorjunk annyira előre :)Szóval mentünk Orsay-be, ugyebár ez egy giganagy képzőművészeti múzeum, Monet, Manet, Van Gogh és társai alkotásaival. Azt mondom, hogy ez már egy fokkal izgalmasabbnak hangzott, de én tényleg nem vagyok múzeumista. Persze elmegyek, mert MEG KELL NÉZNI, de amúgy a 100. kép után már csak szellemként vonulok, az agyam nem bírja befogadni azt a sok dolgot, ami ott volt. Mi is feladtuk kábé másfél óra után, és inkább elsétáltunk a Notre Damehoz.
Na igen, ismét nagyon szépen és jól tudtuk használni a térképet, meg is veregetem a vállamat, várjatok.
* * *

Tudom, kurvajó vagyok, hahaha (fáradt, sorry). Itt is hatalmas sor állt, de 20 perc alatt bejutottunk. Notre Dame-ról gondolom sokaknak a toronyőr jut eszembe, nekem is konkrétan csak a mese :) Felmenni nem mentünk fel, a legszebb kilátás úgyis az Eiffel-ből lehetséges!Itt találkoztunk Krisztivel, és mentünk is vissza hozzá, ahol is adtunk az élvezeteknek: sajttál, sweetchili márotgatósként salátával, és bor (na igen, ezt egyedül pusziltam be). 


Komolyan, a franciák tudnak élni! Amennyi kávézójuk van és persze idejük, hogy ott üljenek! A francia kávéházak kinti székei az utcára néznek, nem egymással szemben. És egymás-hegyén hátán találhatóak meg. Mi is kipróbáltunk egyet Notre Dame után, nem mellesleg 5 euró volt az a tetves kávé, és nem estünk hanyatt tőle, de hát ki kellett próbálni!Ha szombat este, akkor Moulin Rouge! A jegyek borsos ára miatt (és néhány negatív kritika, miszerint kevésbé jó előadások vannak, mint ahogyan azt a kábé 100 eurós jegyek mutatják) elmentünk a negyedbe nézelődni. Nem kellett messzire menni, ugyanis Kriszti ott lakott 15 percnyi sétára a kis kurvincáktól és a prostitúció melegágyától. Szokásos kötelező pózerkodás után, amit a Moulin Rouge-nál megejtettünk elmentünk shoppingolni. Ezek is, mint a fent említett kávéházak, csak persze más portékával.Már épp indultunk volna hazafelé, mikor is belebotlottunk az Erotika múzeumba. Hát őőőőőő, valamiért ez jobban megfogott, mint a Louvre, vagy az Orsay háháháhá. Végülis rábeszéltem mindenkit, hogy ez sokkal IZGALMASABB, mint a többi múzeum, tehát meg kell nézni! A képeket feltöltöttem IDE, egy kis ízelítő a francia pornóművészetből …Vasárnap szintén mekiben kezdtünk, egy kis kávé és macaron elfogyasztása után vágtunk bele az aznapi túrába. Gyalog indultunk neki az Eiffel-toronyhoz, ugyanis már csak ez hiányzott a repertoárunkból, már amit erre a 3 napra terveztünk. Aztán persze ez módosult, mikor elkapott az eső. Amolyan „Are you fuckin’ kidding me?” – fejem volt végig, miközben baguettet és sajtot nyomtam az arcomba egy buszmegállóban. Nem is én lennék, de szegény Mesi is velem együtt szívott :D

Ha azt gondoltátok, hogy az amcsik lusták, háááát akkor meglepődnétek mennyien fizetnek inkább a segg-felvitelért az Eiffelnél. Eredetileg mi is fel akartunk menni a 3. emeletre (3 emeletes ugyebár), ahova az első 2 emeletre lépcsővel vagy lifttel lehet feljutni, és innen már csak lifttel a harmadikra. Aztán rájöttem, hogy egyrészt kurva nagyon hideg van, másrészt a szemüvegem nélkül el sem látok a harmadikről, továbbá kis útikalauzunk szerint sem éri meg felmászni a harmadikra. No meg olcsóbban ki is jöttünk és a napi mozgásadag is meg volt (na nem mintha nem rohadt volna le a lábunk annyi sétától). A látvány pazar, azt hiszem erről már csak a képek beszélhetnek! :)


A torony megmászása után megkóstoltam (sajna elfelejtettem a nevét) francia nutellás háromszög palacsintát, ami inkább gofritésztának tűnik, de nagyon finom! :)Ezek után már csak egy forró kávéra vágytunk, szintén mekiben … Ahol amúgy hasonló áron voltak a kávék, és másképp készítve persze! Az este már csak pakolásról szólt, ugyanis hajnalok hajnalán indultunk vissza a reptérre. Itt picit megszívtuk, ugyanis kidobattak velünk gesztenyés lekvár-szerűséget, továbbá volt egy kis átkutatási ceremónia is, ami eléggé meghökkentette a biztonsági őr-csajt, hogy miket is vett elő a táskámból. Hát izéééé, jó hogy nem rebesgette ott túl sokáig, mert különben tuti kib@sztak volna gyermek-megrontásért vagy valami hasonlóért :D

A gépen pedig megismerkedtünk az egyik stewardess-szel, aki amúgy srác volt, és ő mesélt nekünk a szakma rejtelmeiről, amivel egészen felkeltette az érdeklődésünket. Amilyen hamar eljött ez az utazás, olyan hamar vége is lett. Bánom picit, bár a pénztárcám nem hiszem! :D
Párizsnak meg van a hangulata, a maga szabályos utcáival, alacsony épületeivel. Minden olyan kiszámítható, az emberek betartják a szabályokat (érdekesen néztek ránk, mikor blicceltünk, sorry!). Az utcák tele vannak kávézókkal, szóval a paradicsom volt számomra, hiába csak egybe ültem be végül. Életem egyik legjobb táncóráján vehettem részt, az Eiffel nem csak a képeken szép, a francia életstílus pedig egyszerűen fantasztikus, igazán lehetne mit tanulnunk tőlük! Lazulni kell, és élvezni az életet. Divat, szerelem, kávé, macaron, baguette egy helyen. Au revoir!


Képek a poszthoz ITT!

KATT az első részhez :)


Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.