Couchsurfing-élmények II.

A következő sztorik szintén a Couchsurfing oldalához kapcsolódnak, de se szörfölés, se hosztolás végül nem lett egyikből sem… Nézzük hát, mit lehet még kezdeni ezzel az oldallal :)

Majdnem CS

Még kezdő szörferként, első „megbízatásom” miatt regisztráltam az oldalra, a nyár végi chicagó-i kiruccanásunk miatt. Már 1 hónappal az út előtt elkezdtem hosztot keresni, találtam is. Közeledett az utazás napja, én meg halogattam az út előtti kapcsolatfelvételt, egészen az utaázs előtti 4-5 napig.
Aztán a nagy nap előtti este megfáradtam ültem a géphez csekkolni a dolgokat, mire egy üzenet várt a hoszttól: „nem gondolta volna,hogy mégis megyünk, és ő nem lesz a városban, de reméli találunk helyet!” Hát őőőőőőő, izgalmas volt kocsiban aludni, na! :D További sztorik ITT!
És a jó tanács: tartani a kapcsolatot!

Albérlet helyett

Albérletet még szeptember elején sem sikerült találnom. Mondjuk érdekesen is alakult, hiszen egy földrésszel arrébb próbáltam leszervezni a leszervezhetetlent. Végső elkeseredésemben, 1 héttel a tervezett beköltözés előtt elkezdtem CS-en bogarászni, hátha befogadna valaki 3 éjszakára az első héten.
Nagy keresések, erre belebotlottam egy kedves, „régi” ismerősbe, akit még tavasszal ismertem meg valami szerdai buliba. Ő mexikói, Győrben dolgozik, rögtön írtam is neki, 1-2 nap múlva már a lakótársával is lebeszélte és mehettem volna! Persze aztán sikeresen találtam egy kiadó szobát, de végülis CS-en keresztül is lett volna szállásom.

Nem hosztolok

Mint már említettem a bevezető posztomban, nem kötelező hosztolni, nem oda-vissza kapcsolat-rendszer a CS. Egyrészt nem tudom, hogy reagálni drága Apucikám a következő kérdésre: „Őhm, a hétvégére hoznék 3 arabot, meg mondjuk 2 franciát, ne is foglalkozz velük, beférnek a szobámba, majd megoldjuk! :D”. Szóval nem. Az albérletben meg elég szűkös a hely. Talán majd ha saját lakásom lesz …

Ennek ellenére azért érkeztek felkérések, és minden esetben megírom, hogy szóórrri, de nem alkalmas, meg általában épp a másik városban tartózkodom… Ez amúgy fontos, hogy legalább írjunk vissza! Jó tanács! Mi is elvárnánk ellenkező esetben ;)

Aztán jöttek felkérések,  amik aztán átcsaptak városnézésbe, burkolt randevúba (ezen nem vettem részt, haha), továbbá kávézós felkérés is.
Akadt egy török úri ember, aki épp VéPében Erasmus-diák, és szimplán unalomból írt (persze, miután 3 órát beszélt a csöcsömről, akkor az nem unalom). Egy szolid kávézást tudtam felajánlani neki, időpont még egyeztetés alatt!A másik kávézós sztori főszereplője egy olasz pasi, aki az oldschool Fiat-jával járja be Közép-Kelet Európát, és szintén szállást keresett az elmúlt hetekben április végére. Én ismét nemleges választ adtam, de addig-addig írt, mígnem megemlítettem egy kávézást, így abban állapodtunk meg, ha Győrben vagy VéPében leszünk egyidőben, akkor megejtünk egy internesönöl presszózást.

És ki tudja még miféle sztorik akadnak a jövőben, hmmm :)


Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.