Rögtönzött interjú 14/08

Mivel elég új még a blog és én sem álmodtam meg, hogy ezek a kávézgatások pontosan miként, miért és hogyan zajlanak, ezért bátorkodom most írni picit hosszabban a mai kávézásról. Nem úgy indultam neki, hogy ebből „interjú” lesz, konkrétan edzésből megfáradva, spontán meghívás alapján ültünk be „mai vendégemmel” (hahahahaha) a Fecskébe. Amúgy bátorkodom megemlíteni, hogy a második hetet taposom a 10 km-es tervből és mivel kedden nem volt elég energiám, így ma pótoltam a keddi futást. De haladok és csinálom, szóval zárójel bezárva :)


 Imádok beszélgetni, és aki ismer az tudja is, hogy fosom a szót, ha arról van szó. Viszont szeretek hallgatni is, remélem ezt is el tudják mondani rólam sokan! :) Másrészt imádok  olyan emberekkel beszélgetni, akik motiválnak, inspirálnak, és jobbára ilyen emberekkel veszem körül magamat. Pláne inspiráló egy külföldivel beszélgetni, mert egyrészt motivál az angol használatára, másrészről pedig új kultúra, új világnézet, és alapjában véve egy új élményről szól. A poén kedvéért dobtam be az interjúzást, de végül is egészen úgy alakult a beszélgetés. Én azért kávéztam ám, Ugur pedig sörözött :)


Helyszín: Fecske presszó, Győr
Időpont: 2014.02.13 este 19 óra
Kivel: Ugur
Mit: fúúúú degáz, de elfelejtettem a nevét! :D Igazából nem én néztem ki az itallapról, hanem kértem egy nagy habos kávét, ami extrás. Talán csillag néven fut, szerencsendió rémlik, de sajnos nem több :/ (amint visszatérek frissítem a tudásomat! :))

Sztori

Először is: SELAM! A nap török szava, amit ma megtanultam a szia volt :) Mindig kell tanulni valamit! :P

Ugur ERASMUS-diákként tanul az egyetemen, marketing szakon és mint kiderült ez az utolsó éve. Sőt, ami a legjobb, hogy elvileg ezzel ki tudja „váltani” a diplomáját, tehát konkrétan szakdolgozatot nem kell írnia. Interesting! :D
A másik érdekes dolog, amit megtudtam a török iskolarendszerről, hogy 66 hónaposan mennek iskolába. Na már most akkor ők hónapokba mérik az „életéveket”? Ez most merül csak fel bennem, remélem megkapom rá a választ hamarosan :) (Másrészt elég gyakran változnak az iskolarendszer szabályai, ha jól számolom 5.5 éves korban már mennek suliba, amikor Ugur járta a középsulit, akkor 3 éves volt, bár ő járt egy évet angol nyelvi előkészítőbe. És 17, majdnem 18 évesen már egyetemre).

Jó olyan emberekkel beszélgetni, akiknek vannak tervei és céljai az életben. Bár azt hiszem, hogy aki belevág egy külföldi ösztöndíj-programba, az mindenképpen talpraesett. ÉS akkor lehet szó Abu Dhabiról vagy Dubairól, mint célállomásról, továbbá szaxofon-tanulás és curling-ezés is szóba jöhet… Bár sokat poénkodtam, hogy végül is sikálni én is tudok így, de megkaptam a választ a fel nem tett kérdésemre: A curling lényegében sakk a jégen. És talán tényleg így van :)

Mivel Ugur versenyszerűen úszott, így hát kaptam is az alkalmon, hogy kérjek 1-2 tanácsot a teljesítendő úszás félévhez, ami remélhetőleg be is válik! Mondhatom, hogy okosabb lettem e téren is, tehát mindenképpen megérte ez a beszélgetés … Na persze nem csak emiatt :)

Zárszóként annyit fűznék hozzá, hogy életünk talán első 20-30 évében szedhetjük össze a legtöbb kapcsolatot. Ezek a kapcsolati rendszerek körbefonják életünket, és talán fontosabbak is jó néhány dolognál. Kapcsolati tőkét építeni kell és dolgozni rajta, minél több emberrel ismerkedünk meg, annál szélesebbé válik számunkra a világ, így bárhova kerülünk tuti lesz ott valaki, vagy valakinek a valakije. És természetesen ez oda-vissza érvényes.

Coffee

Tejszínhab isteni, apró csokireszelékkel a tetején, pont erre vágytam edzés után! :D Mire leettem a habot, alig maradt a kávéból, az viszont olyan erős volt, hogy rögtön felébredtem. Személy szerint félek is erős kávékat inni, mert alapjában véve nem az energiára szomjazom kávéiváskor, így volt egy hirtelen ébredésem, ami az esti órákban már nem olyan szerencsés. Amúgy kávé felszolgálásnál szeretem, ha kapok hozzá vizet, harapnivalót és cukrok közül is barna cukrot. Úgy gondolom, hogy ez minden igényes helynél így illene, és bár a Fecske egy diákbarát hely, külön piros pont ezért! (Ár: 450 HUF)

9/10Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.